BENVINGUTS / BENVINGUDES

Les Festes de Sant Sebastià ja són aquí per a omplir novament d’alegria i bauxa la ciutat. Cada mes de gener, les persones que residim a Palma esperam amb emoció l’arribada de la festa del nostre patró. Són uns dies per a sortir al carrer i compartir amb la resta del món el nostre orgull llonguet, per a obrir de bat a bat les portes de ca nostra a tothom.

L’ambient s’encalenteix amb el caliu dels foguerons, la música s’estén per places i carrers, i sempre amb el que no pot faltar: la gent, que fa seva la festa, que organitza trobades i activitats per a celebrar que som palmesans i palmesanes i és Sant Sebastià.

Aquest programa de festes que teniu a les mans ofereix tot tipus d’activitats per a grans i infants. Trobareu canvis a la Revetla per a facilitar que la gent pugui continuar després la festa de forma més segura. A més, amb la nova configuració de places es guanya en cohesió: la plaça de Cort recupera el jazz, la plaça d’Espanya ofereix el pop més heterogeni, Jacint Verdaguer
aporta nous ritmes com el hip hop, Joan Carles I sona a “indie”… i així, plaça a plaça, amb actuacions per a tots els gusts, que enguany es reforcen amb més presència de dones als escenaris.

Tot ha estat objecte d’un procés de participació que es consolida, juntament amb l’aposta per un assessor musical, que ha apujat la qualitat musical de forma considerable. A més, en resposta a justes demandes d’entitats i col·lectius s’han creat espais d’inclusió perquè tothom pugui gaudir dels concerts amb seguretat, independentment de les seves capacitats o
condicions físiques.

Per primera vegada incorporam a les Festes de Sant Sebastià una Trobada de Ball de Bot, amb una mostra de diferents grups, per a impulsar el coneixement de les nostres tradicions. Al programa també hi ha espai per a activitats no convencionals, i a espais no convencionals, que sens dubte sorprendran. Un món per escoltar i Veïns i veïnas d’aquí d’allà ens acosten al coneixement d’altres músiques i cultures.

Moltes persones han treballat coordinades per a fer realitat aquest programa, amb la il·lusió que tothom pugui gaudir de les activitats. Aquest serà l’autèntic èxit: que la festa sigui participativa, integradora, amb espai per a la diversió i moments per a recordar.

Viviu Sant Sebastià, ompliu els carrers, participau-hi i celebrau-ho!

Molts d’anys i bones Festes de Sant Sebastià!

Antoni Noguera Ortega
Batle de Palma


Sant Sebastià és aquí, i amb ell les ganes de sortir al carrer, de veure als amics, de torrar, de ballar, pero sobretot, les ganes de fer poble. Des de la Regidoria de Participació Ciutadana us hem preparat un programa ple d’activitats per a que, petits  i grans, sortim a menjar-nos Palma; a jugar, a descobrir, a vibrar, a crear moments màgics.

La feina de Participació en aquests 4 anys ha estat enfocada cap a una millora de les festes, ampliant-les, millorant-les, adaptant-les als nous temps, pero recuperant allò que les fa nostres.

Per aquest any, veureu que hi ha novetats que intenten cobrir aquests dos ambits des del pregó fins a les activitats a barris. Aixi, vos esperem dia 12 al migdia per un sus de festes des del balcó de cort, i amb un pregonet infantil que passa a Plaça Major, per a que tots els nens puguin dur pebres coents al Drac de na Coca.

Per segon any, complementem aquest programa amb una web i una app per que pogueu crear el vostre itinerari de unes festes que s’allarguen 2 setmanes. Coneixereu espais normalment tancats als ulls de la gent en les activitats de Zona Restringida a tots els barris. Jugarem a pirates al trescabarris del centre. Viurem una revetlla plena de noms variats i una modificació de la situació de estils musicals  a places que, esperem s’ajusti més a les necessitats i coherència de les actuacions i el public que hi assisteix. 

Us convidem a que conegueu el vostre ajuntament i els vostres barris a través de les visites guiades. Obrim Sant Sebastià a la cultura Popular i el dia 13 iniciem una trobada de ball de bot amb ballada Popular al Parc de la Riera. 

Sant Sebastià el fa l’ambient, però també el fa la gent, per això us incloim tota la informació sobre els foguerons a barris i altres activitats que es realitzen aquests dies. També posem a la vostre disposició més transport públic i gratuit.

Amb tot, esperem que disfruteu de ser llonguets, de que la ciutat s’engalani i us regali els primers moments màgics d’un any que us desitjem gran i bo. Que la llum del foc alimenti els vostres desitjos, l’amor i el sentiment de comunitat. Perquè la unió es el que ens manté humans. I perquè Palma es mereix que s’ens ompli el pit al dir que som llonguets. Ben orgullosos.

Només queda dir per últim cop allò de “Visca Sant Sebastià! i que comenci la festa!”

Eva Frade Bravo
Regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial